Ολοκληρωμένες λύσεις για Ξενοδοχεία

Η εταιρία μας προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις από επαγγελματίες για επαγγελματίες, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε θέματα Πληροφορικής-δικτύων  για τις ξενοδοχειακές μονάδες. Ελάτε να βρούμε μια οικονομική και αξιόπιστη  λύση για τα μέτρα της δικής σας μονάδας. 

 

Δίκτυο internet μέσο ηλεκτρικού δικτύου(homeplug)

 

Λόγο τις αυξημένης ζήτησης για ενσύρματο δίκτυο σε παλιά σπίτια και γραφεία όπου η εγκατάσταση τοπικού δικτύου δεν είναι εφικτή ή είναι ακριβή υπάρχει η λύση του homeplug.

Τα homeplug εκμεταλλεύονται το υπάρχον ηλεκτρικό δίκτυο και δημιουργούν μέσα σε αυτό τοπικό δίκτυο για ηλεκτρονικές συσκευές χωρίς το ένα δίκτυο να επηρεάζει το άλλο.

Έτσι με τα homeplug μπορούμε από μια ηλεκτρική πρίζα να έχουμε παράλληλα και δίκτυο. Ακόμα υπάρχουν συσκευές οι οποίες μπορούν να εκπέμπουν και ασύρματα έτσι μπορούμε να μετατρέψουμε οποιαδήποτε πρίζα σε πομπό wifi. Τα homeplug μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε συσκευή συνδέεται στο δίκτυο και πλεονεκτούν έναντι των wifi σε σταθερότητα δικτύου. Ακόμη μεταφέρουν δίκτυο σε χώρους που είναι δύσκολο να "φτάσει" το ασύρματα σήμα.

Τέλος τα powerplug είναι φορητά οπότε μπορούμε απλά μεταφέροντας το powerplug σε άλλη πρίζα του σπιτιού μας να έχουμε δίκτυο όπου ακριβώς το χρειαζόμαστε.

Επεκτάτες ασύρματου δικτύου

Πλέον υπάρχουν σε πολύ χαμηλές τιμές στην αγορά συσκευές που αυξάνουν το βεληνεκές των ασυρμάτων δικτύων ώστε να έχουμε πλέον επαρκές σήμα παντού. Η παραμετροποίηση  τους είναι εύκολη και η διασύνδεση δύο ή περισσότερων τέτοιων συσκευών γίνετε ενσύρματα ή ασύρματα ανάλογα με τις ανάγκες μας. Η περιοχή κάλυψης μπορεί να είναι από μερικά μέτρα έως μερικά χιλιόμετρα και  λόγω της δυνατότητας σύνδεσης πολλών τέτοιων συσκευών μεταξύ τους μπορούμε να επεκτείνουμε το δίκτυο σε όποια κλίμακα θέλουμε. Τέλος λόγω των εξελιγμένων πρωτοκόλλων επικοινωνίας ο ρυθμός μετάδοσης μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 300Mbps ,ταχύτητες που μπορούν να υποστηρίξουν αναμετάδοση full HD βίντεο σε πραγματικό χρόνο (χρήσιμο στις smart tv και στα media center).
Σε περίπτωση που το ασύρματο δίκτυο δεν καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σας μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα πακέτο αναβάθμισης ώστε να έχετε σήμα και στα ποιό απομακρυσμένα σημεία είτε πρόκειται για εσωτερικό είτε για εξωτερικό χώρο.

Συστήματα NAS

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει πλέον για τα συστήματα NAS(Network-attached-storage) τα οποία δεν είναι τίποτε άλλο παρά δικτυακοί δίσκοι. Με την πρόοδο τις τεχνολογίας τα NAS έχουνε μικρύνει σε όγκο έχουν μειωθεί οι τιμές τους και μπορούν σε κάποιες απλές περιπτώσεις να αντικαταστήσουν ένα server. Το κόστος τους τα κάνει κατάλληλα τόσο για οικιακή χρήση όσο και για επαγγελματική χρήση σε χώρους όπου η εγκατάσταση ενός server είναι υπερβολική για τις ανάγκες τις επιχείρησης. Τα NAS  δεν αποτελούν μόνο ένα δικτυακό χώρο αποθήκευσης αλλά μπορούν να εξυπηρετήσουν και άλλες ανάγκες ενός σύγχρονου σπιτιού ή μια επιχείρησης όπως:

  •     να διαμοιράζουν μουσική και ταινίες σε τηλεοράσεις, κινητά και tablet(media center)
  •     να "κατεβάζει" torrent χωρίς να υπάρχει ανοιχτός κάποιος υπολογιστής
  •     να αποθηκεύει αρχεία από κάποια διαδικτυακή κάμερα ασφαλείας
  •     να αποθηκεύουν backup είτε από τον εαυτό τους είτε από άλλες συσκευές 
  •     να μας δίνουν απομακρυσμένη πρόσβαση (μέσο internet) στα αρχεία μας
  •     να προστατεύουν τα αρχεία μας από ιούς με ενσωματωμένο antivirus που διαθέτει το NAS
  •     να λειτουργούν σαν μικροί server για βάσεις δεδομένων
  •     να λειτουργούν σαν διαμοιραστές εκτυπωτών
  •     να χωρίζουν τους χρήστες σε ομάδες και κάθε ομάδα να έχει πρόσβαση σε διαφορετικά αρχεία
Η εταιρία μας μπορεί να αναλάβει την εύρεση και εγκατάσταση ενός συστήματος NAS που να καλύπτει τις ανάγκες σας και να ενημερώσει για το πως να εκμεταλλευτείτε όλες τις δυνατότητες του. Εάν επιθυμήτε να απαλλαγείτε οριστικά από τον φόβο απώλειας αρχείων και από τις δυσκολίες μεταφοράς αρχείων από μια συσκευή σε άλλη, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ετοιμάσουμε μια προσφορά.